Мирела Иванова

проза

Литературен клуб | азбучен каталог | съвременна българска литература

 

 

 

 

   Из „Всички разкази са за теб“:

    

    

  • От сряда до събота
  •  

   Корица на книгата

            Томчето включва дузина разкази, които можем да четем като отломъци и от съвременността, и от собствените си участи. Захлупени под политическите и социални абсурди на времето или втурнали се да изпълним криворазбраните рецепти за успех, все по-рядко оставаме насаме със себе си и вътрешните си озарения, с милостивите значения на простите неща: достойнството, децата, плодоносните усилия да направим добро, ведростта на усмивката.
            Губим ли себе си, когато губим любовта? Докъде се простират дългите сенки на миналото? С какъв смисъл да “слепим” разкъсаните си биографии, разпарчетосаното си съществуваме?
            „Всички разкази са за теб“ е книга, която помни българските времена, трепетните обиталища на детството и духа, смее се самоиронично, търси знаците на сбъдването, крещи чат-пат от болка, бори се несмиримо или смирено се отдръпва, стъписана от внезапността на любовта или раздялата.
            „Всички разкази са за теб“ е книга, която вярва в различието и го изговаря задъхано в героите си: университетски преподаватели, лекари, пациенти, фотографи, музиканти, клошари, художнички.
            „Всички разкази са за теб“ е книга, която се обръща към читателите си на „ти“, защото се осланя на надеждата, че животът зависи и от хората, и от книгите.

    

    

            Премиерата на „Всички разкази са за теб“ ще бъде на 6 март 2014 година от 18.30 часа в Софийска градска художествена галерия. Книгата ще бъде представена с неочакваните прочити на социолога Боян Знеполски и историка Димитър Стоянович, и артистичното съучастие на Мила Люцканова и Мариана Крънчева, на Ивайло Александров и Габриела Панчева от LAOKOONTANGO.

    

    

    

    

    

   ---

    

   * Публикацията е предоставена от Издателство „Прозорец“!

    

    

    

    

    

©1998-2020 г. Литературен клуб. Всички права запазени!

 

Литературен клуб [електронен вестник и виртуална библиотека]