Публикуване

Условия за публикуване в „Литературен клуб”

Литературен клуб | азбучен каталог | съвременна българска литература

 

 

 

Защо да публикувате в „Литературен клуб“?

Електронно издание ``Литературен клуб``, www.litclub.bg, ISSN 1313-4124   „Литературен клуб” е един от най-големите български сайтове за литература и най-старият от сега съществуващите - създаден е на 30 август 1998 г. Заглавната му страница се посещава средно от 5 000 души от над 80 държави всеки месец. Сайтът е един от малкото в българския Интернет, който се стреми да публикува най-вече текстове, които не са имали други публикации. Те често биват цитирани в научни списания и сборници. Сайтът е регистриран като електронно издание в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ с ISSN 1313-4124, както и в НАЦИД. През годините „Литературен клуб“ е организирал множество конкурси, дискусии, литературни четения. Сред тях три конкурса за къс разказ, посветени на Йордан Йовков - през 2000, 2001 и 2008 г., конкурс за литературна критика, посветен на 120 г. от рождението на Димо Кьорчев през 2004 и др. Има проведени съвместни инициативи с книжарници „Хеликон“, Народен театър „Иван Вазов“, Дом-паметник „Йордан Йовков“ - Добрич, ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, Български хайку клуб и др., съвместни публикации с издателствата „Колибри“, „Жанет-45“, „Сиела“, „Ерго“, „Алтера“, „Еднорог“, „Фама“, „Унискорп“, „ИнфоДар“, „Литературен вестник“, „Проксима-РП“ и др.

 

 

 

        Съвсем заслужено през 2009 г. „Литературен клуб“ получава Националната награда „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура в категория „Електронно издаване и нови технологии“, като още три пъти е номиниран за тази награда - през 2004 г., 2008 г. и 2011 г. Статии за „Литературен клуб“ има в българската и в английската версия на световната енциклопедия Wikipedia.

 

        Неслучайно фен страницата на „Литературен клуб“ в социалната мрежа Facebook е с над 16 000 читатели!

 

        Изданието е включено в Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране и публикацията в него носи 4 т. за направленията „Филология“, „Философия“, „История и археология“, „Музикално и танцово изкуство“, „Религия и теология“, „Педагогика“, „Педагогика на обучението по...“ и 12 т. за направление „Спорт“!

 

        „Литературен клуб“ е с изцяло криптирана (защитена) връзка на всички адреси и на всички поддомейни!

 

        Заслужава си да публикувате тук!

 

 

 

 

 

 

 

ПАРТНЬОРИ

 

 

 

Министерство на културата на Република България

 

Министерство на образованието и науката на Република България

 

Софийски университет „Св. Климент Охридски“

 

Чешки център София - „Нощ на литературата 2020“

 

Българска национална телевизия

 

Кампания „Малкото голямо четене“

 

Кампания „Голямото четене“

 

Национален фонд „Култура“

 

Издателство „Колибри“

 

CopyRights.Bg

 

 

 

 

ДРУГИТЕ ЗА „ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ“

 

 

 

 

Честитката на Akademica.bg по повод 12-тия рожден ден на сайта (30.08.2010 г.)

 

Честитката на вестник „Литературен вестник“ по повод десетгодишнината на сайта (17.09.2008 г.)

 

Брой на „Литературен вестник“, посветен на сайта, и представяне в рубриката „Периодика“ (бр.5, 2003 г., 5-11.02.2003 г.)

 

Честитката на вестник „Култура“ по повод десетгодишнината на сайта (12.09.2008 г.)

 

Вестник „Капитал“, „КапиталNET“ (08.12.2001 г.)

 

 

 

 

 

 

 

Как можете да публикувате в „Литературен клуб“?

 

 

 

 

      Ако искате Ваш текст да излезе в „Литературен клуб“, трябва да го изпратите на e-mail literaturen.club@gmail.com в .doc или .docx , като в самия текст трябва да сте изписали и своето име; всичко, което е добавено към страницата с текста, който ни изпращате - биография, имейл адрес, снимка и др., - ще бъде публикувано на Вашата страница в „Литературен клуб“; винаги по-късно можете да ни изпратите имейл с искане да се промени биографията, имейла или снимката, или да се премахне;

 

 

         Задължително условие е текстът да не е излизал в книжно или в друго електронно издание, а ако по-късно решите да го публикувате и на друго място, да ни информирате за това си намерение.

 

 

      Ако имате други въпроси, можете да ни пишете на посочения имейл.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©1998-2020 г. Литературен клуб. Всички права запазени!

 

Литературен клуб [електронен вестник и виртуална библиотека]