Новият брой

ИНТЕРВЮ С АЛИС КУПЪР,

ИЗЛЪЧЕНО ПО РОК РАДИО "ТАНГРА" (96,7) НА 25.07

Публикуваме интервю с Алис Купър, излъчено на 25.07.2000 г. между 17:38 и 17:45 ч. по софийското рок радио "Тангра" (96,7). Въпросите са на Васил Върбанов от радио "Тангра". Припомняме, че Алис Купър ще изнесе концерт на 29.07.2000 г. на стадион "Академик" в София от 21:00 ч.


Васил Върбанов: Къде сте в момента?
Алис Купър: В момента сме в Германия. Имаме три шоута там.
Васил Върбанов: Как се чувствате с новия си албум?
Алис Купър: "Брутъл планет" в момента ми е най-любимият ми албум. Ще включиме в шоуто си в София повече от старите песни, ще включиме и от новите. Така че ще бъде една голяма продукция в България.
Васил Върбанов: Алис, как "преживява" тежкият рок в момента?
Алис Купър: В момента всичко е във възход, всички други стилове в музиката си падат все встрани. Всичко е във възход. Виждате какво става с групи като "Аеросмит", "AC/DC", "Ролинг стоун" и т.н.
Васил Върбанов: Тъй като вие сте легенда за всички времена в историята на рока, кажете кои от звездите, които сте срещали, са ви впечатлили най-много?
Алис Купър: За мене най-впечатлителни са "Бийтълс". Срещал съм се с Елвис Пресли, Боб Дилън и др. Но най-голямо впечатление ми направиха "Бийтълс". Видях Елвис, когато бях на 20 г.
Васил Върбанов: Какви са ти впечатленията от детройтските банди, с които си свирил едно време?
Алис Купър: Първоначално много сме свирили с тях едно време... Откривали сме и за "The Doors"...
Васил Върбанов: Тъй като вие сте един от праотците на шок рока, какво мислите за хора като Мерилин Менсън?
Алис Купър: Аз много харесвам много неща на Мерилин Менсън, но преди всичко театралната страна. Нещата, които той свързва с религията не ме интересуват.
Васил Върбанов: Ще ви задам най-очакваният въпрос: Какво знаете за България?
Алис Купър: Знам, че не сме идвали досега никога при вас. Чувал съм, че България е хубава страна. Концертът не се отлага. Ние идваме!


г1998-2000 г. Литературен клуб. Всички права запазени.