Деяна Драгоева

проза

Литературен клуб | съвременна българска литература | публикуване

 

 

Деяна Драгоева

         Деяна Драгоева е журналист по образование и сценарист, писател, редактор по призвание. Тя е доктор в направление „Обществени комуникации и информационни науки“ към Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“. В момента е хоноруван университетски преподавател в СУ и НБУ. От 20 години работи като сценарист към предавания в различни телевизии, както и по отделни проекти за създаване на документални филми, сериали, рекламни и информационни клипове, образователни формати и др. Паралелно с това, управлява неправителствена организация, развиваща иновативни обучителни програми и работеща за подпомагане и подкрепа на младежи в тяхното личностно и професионално развитие.
         През 2019 г. излиза от печат романът „Вкусът на магията“ (Изд. „Лексикон“), който е първият самостоятелен на Деяна Драгоева. Той е шеговито фентъзи с гурме привкус на магия. В него има от всички съставки, с които може да се забърка едно незабравимо преживяване. Романът отнася в приказен цветен свят, в който има място и за малки, и за големи. Той е провокация на въображението и фантазията.
         Деяна Драгоева е съавтор на романа „Алкохол“ (2010), написан съвместно с Калин Терзийски и издаден от издателство СИЕЛА. През 2010 г. романът спечели наградата „Цветето на Хеликон“ за нова българска художествена проза в категорията „Най-продавана книга“.
         Деяна Драгоева е редактор на романите „Лудост“ (2011) и „Войник“ (2012) с автор Калин Терзийски, издателство СИЕЛА, на детската книга „Готвача и магьосника“ (2010) на ТОМА, издателство САНТЕКСТ.

 

 

 

© 1998-2024 г. „Литературен клуб“. Всички права запазени!

 

Литературен клуб [електронен вестник и виртуална библиотека]