Росица Пиронска

поезия, проза

Литературен клуб | съвременна българска литература | страницата на авторката

 

Писмо до Георги Господинов

 

Росица Пиронска

 

         Чехов имаше един разказ, в който едно момче адресира писмо "на село за дядо".

 

         През 2005 получих благодарствено писмо от фирма Ваканция, с която ходих до Ривиерата, с адрес Росица Пиронска, улица Габара 5, Градежница. Няма област, няма пощенски код, няма печати да е ходило другаде, в другите Градешници. Явно пощите си знаят работата, защото другите са с ш , а нашата от 74 в указателите е с ж. Но на табелата още е с ш.

 

         Днес получавам писмо от Ню Йорк. Адресът е точен, само че държавата е Greece. И на него няма печати да е ходило другаде. Никъде не е добавено - за България. Ако е ходило до Гърция, направо са го мушнали в чувала за България. Цял месец е пътувало. Може да е ходило и до Сърбия и до Румъния. Кой знае. Може и македонците да са го препратили насам. Който и да го е препратил, добре ни познава. А може да е дошло направо в България.

 

         Гърция аз им я вкарах в регистрите. От Noble House ме намерили в нета и ми поискаха стихотворение. Това са онези, знаеш ги, фалшиви или не, не знам, издания дето струват по 100 лева. Угодих им и им пратих, но няма да си купя изданието, естествено. Ако щат да ме пускат. Като я нямаше България в кликовете им, натресох им Гърция. Сега искат да им върна по пощата една бланка, че не се отказвам от публикуването. Ще им пиша, че Гърция е грешка.

 

         Вярвам досещаш се, че твоите писма от Гаустин са повод за това писмо. А те истински ли са?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Електронна публикация на 09. септември 2007 г.
©1998-2020 г. Литературен клуб. Всички права запазени!