Мария Липискова

критика, поезия

Литературен клуб | страницата на авторката | азбучен каталог

 

 

FILES

 

Мария Липискова

 

 

 

FILE1_ change to the beginning

 

Сърфирайки до близките места Британската библиотека, популярните снимки на Венеция, потъваща на фона на нощния Ню Йорк. Пускайки си R.E.M. за това колко е трудно да напуснеш Ню Йорк, докато вокалът стои в залата и таблото за заминаващи. Където сигурно можеше да провери за промяната, ако имаше такава. Около четирдесетте, с еднократна чаша от Мак Доналдс и стандартна чанта за багажа от летището. Появяваше се някаква група по билбордовете и в метрото, преглеждайки DAILY MIRROR, обикновено огледало за обратно виждане, докато четеше, отзад беше пълно с рекламни места от шейсетте, които оставаха, въпреки някои твърденията за край на големите легитимации.

 

 

FILE 2_USA 1234.com

 

Опаковаха стъклените лифтове до деветдесет и шестия етаж. Ъндърграунда, скуеърите, околовръстните шосета с шест платна като в зона Б5 със стоте модерни предградия LIVE STUDY WORK in the USA.com. Обичаше само Америка на Бодрияр, само Америка, където никога не е съществувал култ към историята, нито за вредата й към живота. Само симулакрумите по билбордовете, които изпълваха цялото движение, както и потребността от мегаполисите, терапиите 11 по Ференхайт. Масовите истерии, които свършваха с новата версия на междузвездни войни и редовните емисии по CNN със сателитни включвания от Токио.

 

 

FILE 3_THE REASON

 

Нямаше причина да имигрира. Евтаназията и леките наркотици бяха редовни. Улиците съвсем накратко ги миеха сутрин, с временната регистрация живееше под наем. Използваше за кореспонденция кутии, които почти се доближаваха до безкрайността. Жълти и с надписи, с рекламни места, като блъскащите се влакчета в парка. Обратното писмо до Америка беше като всички останали възможности, обикновено идващи от другия край на света. Които после изтриваше YES | NO

 

 

 

 

 

 

 

Електронна публикация на 21. декември 2004 г.

©1998-2023 г. Литературен клуб. Всички права запазени!

 

Литературен клуб [e-zine и виртуална библиотека]